Yoga i hemmet - välbefinnande, stressreducering= mindre bukfett

YOGA: Solhälsning

Solhälsningen är en serie yogaövningar, där du ska anpassa övningarna efter din andning. Solhälsningen ger energi och är en utmärkt morgonövning. Den fungerar också bra som uppvärmning. Här kan du se hur övningarna går till:


 
Gör övningarna 1-8 i ett sträck och repetera sedan så att det blir totalt fem omgångar. Det kan kräva stor koncentration att andas in och ut vid rätt tidpunkter, men det kommer snart att kännas helt naturligt.
  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 1: Armarna upp

1. Armarna upp

Stå med rak rygg och fötterna ihop. Spreta med tårna och spänn lårmusklerna. Andas in och lyft upp armarna från sidan över huvudet. För ihop handflatorna utan att lyfta axlarna. Titta på tummarna.
 

Mer om välbefinnande

Olika former av yoga

Stärk din hälsa: Meditera

Kanonerbjudande: Prenumerera på I FORM
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 2: Böj dig fram

2. Böj dig fram

Andas ut och låt överkroppen falla framåt. Sträck på ryggen och håll den rak samt spreta med tårna. Slappna av i nacke och axlar och spänn lårmusklerna. Försök att nå golvet med handflatorna eller fingerspetsarna.
  


  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 3: Sträck ryggen framåt


3. Sträck ryggen framåt

Andas in och sträck ryggen framåt. Sträck ut dina armar så att de skjuter fram ryggen - alternativt kan du placera händerna på skenbenen, ifall du inte kan nå golvet med handflatorna. Det viktigaste är att du har känslan av starka magmuskler. Spänn även lårmusklerna och ha en känsla av att du drar upp knäskålarna.





  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 4: Ner på tår och handflator

4. Ner på tår och handflator

Andas ut och sätt handflatorna i mattan. Hoppa bakåt med fötterna och vila på tåspetsarna med ungefär en höftbredds avstånd mellan fötterna. Håll armbågarna tätt intill kroppen och slappna av i nacken. Axlar och armbågar ska vara i 90-graders vinkel. Håll ryggen rak och se upp så att du inte hänger i länden - bär kroppen med magen och armarna.





  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 5: Fram på armarna

5. Fram på armarna

Andas in och lyft överkroppen och sträck armarna. Rulla fram på främre delen av foten och lyft dig upp så att knäna lyfter från underlaget - alternativt låt dem vara i golvet. Pressa skulderbladen bakåt.





  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 6: Sträck på armar och ben

6. Sträck på armar och ben

Andas ut och rulla tillbaka tills du står på fötterna - tryck ner hälarna. Sträck ut armar och ben. Spreta med fingrar och tår. Svanka ej i länden. Slappna av i nacken. Håll ställningen och ta fem djupa andetag.





  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 7: Hoppa försiktigt framåt

7. Hoppa försiktigt framåt

Andas in och hoppa försiktigt framåt på fötterna så att de nu är placerade mellan handflatorna. Alternativt kan du sätta händerna på skenbenen ifall du inte når golvet med handflatorna. Håll ryggen rak och spänn lårmusklerna. Spreta med tårna och pressa ner stortårna i underlaget.





  
  
 
 Yoga och solhälsning: Övning 8: Fall framåt

8. Fall framåt

Andas ut och låt överkroppen falla ner över de sträckta benen, sätt handflatorna eller fingerspetsarna i golvet. Undvik att böja knäna och slappna av i nacke och axlar. Stå så här i ungefär fem andetag och avsluta sedan omgången med att resa dig upp och stå med fötter ihop, rak rygg och armarna utmed sidorna. Titta rakt fram.


Artikel från Iform.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0